Monday, 2 September 2013

Resepi Acar Timun

acar, timun, menu, masakan, hari, kenduri, kahwin,melayu, malaysia

Bahan-bahan :-

2 biji timun
1 labu bawang besar
3 biji cili merah
6 sudu cuka
3 sudu gula
garam secukup rasa

Cara-cara :-

1. Kupas dan potong bawang, timun dan cili.
2. Masukkan gula, garam dan cuka. Gaul sebati dan rasa.
3. Siap untuk dihidang bersama dengan nasi putih atau makan begitu saja.

***********************************************

Lain-lain resepi :-
1. Sambal Tempoyak Petai
2. Udang Masak Sambal Cili Padi
3. Ikan Keli Bakar dan Kerabu Mempelam Telur
4. Ikan Siakap Steam Cuka
5. Rendang Daging Minang (Cili Padi)
6. Paceri Terung
7. Char Kuey Teow Penang

0 comments:

Post a Comment