Monday, 20 September 2021

3D Facemask Cover

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hai uolls.. facemask ni da jadi keperluan asas di musim pandemik ni kan.. kalau tak pakai kena saman.. antara inisiatif untuk tingkatkan perlindungan adalah dengan pemakaian double mask, iaitu lapisan dalam surgical facemask manakala lapisan luar adalah facemask yang diperbuat dari kain kapas (cotton). 

Ini antara 3D facemask cover yang qiya jahit baru-baru ni. Ada banyak design dan sangat fashionable.






























Untuk maklumat lanjut uolls boleh tengok di media sosial qiya seperti berikut.


FB: Qiya Saad
FB Page: Qiya Saad Tailor

Continue Reading

Monday, 6 September 2021

Hasil Menjahit - Mini Boxy Case

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar uolls?

Lama sangat da qiya tak update blog ni, busy je memanjang. Tapi alhamdulillah syukur sangat sebab hari ni tiba-tiba rasa nak update hasil jahitan qiya.

Pagi tadi qiya jahit boxy pencil case tapi bersaiz mini, sesuai letak barang-barang make-up yang basic je, sebab boxy case ni kecik je, comel gitu..

Qiya belanja uolls gambar-gambar je ye.. da lama tak menulis ni rasa macam tak ada idea pulak. Taip ikut suka nanti jauh pulak merepeknya hehe.. memandangkan kes covid pun belum reda jadi kalau boleh lebih baik kita kurangkan bercakap/menulis benda yang tak perlu sebab kita tak tau bila giliran kita, mungkin hari ini, atau mungkin hari esok, jadi lebih baik kita sentiasa buat benda baik-baik, bersangka baik, dan buat sesuatu perkara yg Allah suka dan jangan cari kemurkaan Allah. Betul tak?

Ok, uolls tengok-tengok la boxy mini case ni ye. 


Pencil case, mini boxy case, jahit bekas pensel, qiya saad, qiyasaad tailor, tukang jahit klang selangor, jahit kraf, jahit beg, bag cantik, beg murah,


Pencil case, mini boxy case, jahit bekas pensel, qiya saad, qiyasaad tailor, tukang jahit klang selangor, jahit kraf, jahit beg, bag cantik, beg murah,


Pencil case, mini boxy case, jahit bekas pensel, qiya saad, qiyasaad tailor, tukang jahit klang selangor, jahit kraf, jahit beg, bag cantik, beg murah,
Luar corak dinosaur, dalam corak bintang


Pencil case, mini boxy case, jahit bekas pensel, qiya saad, qiyasaad tailor, tukang jahit klang selangor, jahit kraf, jahit beg, bag cantik, beg murah,
Mini boxy case


Pencil case, mini boxy case, jahit bekas pensel, qiya saad, qiyasaad tailor, tukang jahit klang selangor, jahit kraf, jahit beg, bag cantik, beg murah, gift box malaysia, birthday gift box, birthday surprise, hadiah hari jadi, aksesori perempuan wanita cantik,
Gift Box


Macam mana, ok tak?


Kalau uolls nak tengok hasil jahitan qiya yang lain-lain uolls boleh tengok kat IG @qiyasaadtailor ataupun @qiyasaad_exclusive


Kalau ada sebarang pertanyaan uolls boleh wasap qiya ke talian 012-2668424 atau 011-58768099.


Sekian dulu untuk posting ni, inshaallah ada masa qiya update next posting ye. Bye..

Continue Reading

Sunday, 21 February 2021

Tempahan Menjahit Purdah @ Niqab Basic - QIYASAAD TAILOR

 

Sejak pandemic Covid-19 ni melanda, pemakaian topeng muka adalah satu kewajipan bila kita berada di tempat awam. Bagi wanita yang gemar berfesyen boleh double Purdah basic seperti ini untuk cover mask di dalam.


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,




Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,


Terdapat 2 jenis Purdah basic dari koleksi QIYASAAD EXCLUSIVE, iaitu plain dan printed Purdah basic. Ianya dijahit menggunakan kain jenis heavy chiffon bagi Purdah kosong dan premium chiffon bagi Purdah bercorak.


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,  Siti Rokiyah Saad,


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,  Siti Rokiyah Saad,


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,  Siti Rokiyah Saad,


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,  Siti Rokiyah Saad,


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,  Siti Rokiyah Saad,


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,  Siti Rokiyah Saad,


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,  Siti Rokiyah Saad,


Purdah, Purdah basic, niqab, pakaian menutup aurat, Fesyen wanita Muslimah, tudung, shawl cantik murah, gaya terkini, tempahan Menjahit, face mask, topeng pelitup muka, qiya Saad tailor exclusive, tukang jahit klang selangor, bisnes tudung shawl pakaian perempuan kanak-kanak dewasa, dropship dan agent shawl ROQEEYASCARF diperlukan,  Siti Rokiyah Saad,


Untuk tempahan menjahit Purdah basic ini sila wasap ke 011-58768099 atau 012-2668424 


Kalau nak buat pencarian hasil jahitan QIYASAAD TAILOR uolls boleh type hashtag-hashtag seperti berikut:


#qiyasaad
#qiyasaadtailor
#qiyasaadexclusive

#jahitbyqiya

#purdah
#purdahbasic
#niqab
#jahitpurdah

Continue Reading

Sunday, 14 February 2021

Jahit Baju Cardigan Paling Simple - QIYASAAD TAILOR

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hai uolls!

Qiya dari zaman diploma lagi memang suka sangat pakai baju cardigan. Baju jenis outer ni memang mudah digayakan. Nak pakai t-shirt kat dalam pun boleh, atau nak pakai baju fesyen seperti dress singkat pun boleh. 



Jahit Baju Cardigan outer wanita, fesyen gadis perempuan melayu cantik, baju fesyen terkini, belajar menjahit, qiya Saad tailor exclusive, Siti Rokiyah Saad, tukang jahit, tailor klang selangor, tempahan Menjahit baju Raya, fesyen design, designer,


Senang cerita mudah nak mix and match lagi-lagi bagi mereka yang nak cepat dan tak ada masa termenung lama-lama depan wardrobe semata-mata duk fikir nak pakai baju apa. 


Baju Cardigan outer wanita, fesyen gadis perempuan melayu cantik, baju fesyen terkini, belajar menjahit, qiya Saad tailor exclusive, Siti Rokiyah Saad, tukang jahit, tailor klang selangor, tempahan Menjahit baju Raya, fesyen design, designer,

Macam mengata diri sendiri je ni hehe.. tapi memang perangai qiya macam ni, lately.. sebelum-sebelum ni ok je sebab dulu dulu tu kurus lagi, sekarang ni da makin comel that's why qiya jahitkan outer baju cardigan ni untuk diri sendiri. 



Baju Cardigan outer wanita, fesyen gadis perempuan melayu cantik, baju fesyen terkini, belajar menjahit, qiya Saad tailor exclusive, Siti Rokiyah Saad, tukang jahit, tailor klang selangor, tempahan Menjahit baju Raya, fesyen design, designer,

Kira as reward la ni kan, nak jugak hadiahkan diri sendiri sesuatu disebabkan usaha keras siang malam menjahit bengkung tradisional lilit jawa dan bengkung 8 tali tu ecececeh..



Baju Cardigan outer wanita, fesyen gadis perempuan melayu cantik, baju fesyen terkini, belajar menjahit, qiya Saad tailor exclusive, Siti Rokiyah Saad, tukang jahit, tailor klang selangor, tempahan Menjahit baju Raya, fesyen design, designer,

Cardigan yang qiya jahit ni adalah design yang paling simple. Material dari fabrik cotton mix plain je, tak ada apa-apa hiasan atau butang ke apa. Cardigan kosong je, mudah nak sesuaikan dengan macam-macam jenis baju inner.

Kalau nak tengok koleksi jahitan qiya uolls boleh ke akaun sosial media berikut;


Instagram: 

@qiyasaadtailor

@qiyasaad_exclusive


FB Page: Qiya Saad Tailor


Youtube Channel: Qiya Saad Tailor


Hashtags: 

#qiyasaad

#qiyasaadtailor

#qiyasaadexclusive

#jahitbyqiya


Untuk tempahan menjahit baju sila wasap ke nombor +6011-58768099 atau +6012-2668424


Terima kasih kerana singgah di blog qiya ni, jangan lupa follow blog ni untuk dapatkan update terbaru dari qiya ye.

Continue Reading