Bahan-bahan:-
1 mangkuk milo
1 buku buttercup
1/2 tin susu pekat
1 pek biskut marie
Cara-cara penyediaan:-
Cairkan buttercup dalam periuk. Masukkan susu dan gaul sebati. Campurkan dengan milo, gaul sehingga cair dan pastikan tak berketul.
Kemudian, patahkan biskut kepada 4 bahagian dan gaulkan dalam campuran bahan-bahan yang telah dicairkan tadi. Tekankan dengan belakang sudu supaya kek mampat.
Simpan dalam peti sejuk sekurang-kurangnya selama 4 jam. Selepas tu, keluarkan dari peti sejuk dan biarkan setengah jam sebelum potong.
Kek batik marie sedia untuk dihidangkan.
Selamat mencuba!
pernah wat sekali...manis dan keras..pas2 xmau buat x.hahaha
ReplyDeletemudahnya bahan
ReplyDeletesaya ada jg buat tp slu keras... hehe... nampaknya mmg kena try n try byk2 kali.... huhu
ReplyDelete